Guldk(n)ysten - går i for høje sko desværre

The Little Death – optur i underskoven

video.asiamedia.com@d84fac1c-8986-347e-988b-acec664f09f2_FULLGenre: komedie om sex

Bedømmelse: ⚡⚡⚡⚡⚡ (ding topkarakter!)

Er en tiger mest spændende at opleve ude i det fri i junglen? Eller i ZOO med en lille oplysningstavle om føde, jagt og formering? Ha let, i det fri selvfølgelig. Hvad så med en fantasi?

Bliver den ved med at være fantastisk, hvis man slipper den fri? The Little Death er en ny australsk ensemblekomedie af Josh Lawson, der handler om seksuelle fantasier. Og den er sjov, virkelig, fordi den tager sit emne og sine karakterer gravalvorligt.

The Little Death tager os downunder i underskoven og løfter en sten, hvor det kribler og krabler med små skøre væsner med lange følehorn. Den slags der piler væk for at gemme sig for ikke at blive opdaget. The Little Death handler om skam, om det pinlige og prekære ved seksuelle fantasier hos helt almindelige mennesker.

Pæne menneskers frække fantasier

Maeve og Paul ligger i sengen, lyset slukket. De er et pænt par.

Maeve: Paul?

Paul: Yes, sweetie.

Maeve: Uhm, there’s something I..uhm I would like you to rape me.

Paul vender sig mod hendes ansigt og ser hende kærligt i øjnene.

Paul: Oh honey, you’re a 10 out of 10. A 12. Beyond.

De lægger sig med ryggen til hinanden, Maeve tager en dyb indånding.

Maeve: Noo Paul not rate me, rape me.

Paul sætter sig op og tænder lyset og ser på Maeve.

Paul: What?

Jeps, og så skal der forklares. Vi følger en håndfuld helt normale par i 30’er-40’erne, som udlever deres hemmelige fantasier, og det er afsindig underholdende, mærkeligt og rørende. Ovennævnte par skiller sig ud ved, at den ene part tager bladet fra munden og helt åbent fortæller om sin fantasi til sin partner.

Alt for at tænde kontakten

De andre par kryber mere eller mindre langs panelerne med deres fantasier, og det kommer der ligeså absurde scenarier ud af, som den ærlige voldtægtsfantasi.

Vi har Glen og Rowena, som forsøger få et barn, og da det ikke er lykkedes, spørger deres terapeut dem, om hun får orgasmer, når de har sex, da det fremmer undfangelsen. ‘Ehh ja, jeg har fået orgasme..’ Tilsyneladende ikke så tit. Men en dag, får Glen beskeden om, at hans far er død. Tårerne triller på ham og ding! Rowena er klar. Hun gør nu alt for at få ham til at græde i det daglige. ‘Skal jeg nu hakke løg igen, vi har spist løg i maden hele ugen’, jamrer han. Det er sjovt og tragisk.

Og så er der Lisa og Richard, hvor han tænder på, at hun sover. Vi er ude i en Cosby-light. Han kan bare godt lide, at se tv, sminke sin kone, så hun er pæn og ellers ligge i ske med hende, – alt sammen mens hun er fuldstændig væk på et quaalude-lignende stof. Har du set The Wolf of Wall Street, ved du, at det er et hårdt kølleslag i centralnervesystemet, der lammer din krop og bevidsthed.

Og så er der parret, der af terapeuten (sådan en har de alle) får anbefalet rollespil, som løsning på, at hun giver dårlige blowjobs…De går all in, særligt ham, og det failer, og det er åndsvagt sjovt.

Mere end tihi

The Little Death gør pinlige fantasier helt dagligdags. Karakterne vi følger er på ingen måde afvigende freaks. De er derimod ekstremt elskelige og nemme at identificere sig med. Josh Lawson, som har skrevet og instrueret filmen, har i mine øjne skabt et mesterværk, selvom filmen på ingen måde er perfekt eller slutter med en pæn sløjfe. På manuskriptplan gøres der brug af en deus ex machina, når det usandsynlige indtræffer, og inden for manuskriptskrivning er det, at hoppe over, hvor gærdet er lavest. Lidt en faux pas, som i dette tilfælde gør, at filmens slutning kommer for abrupt, for tidligt, no pun intended, men hva’ fanen, det kan ske for den bedste. Jeg var afsindig godt underholdt, så længe det varede. Som man siger.

stream on klapper i sine små hænder. Og jeg har ikke engang nævnt favoritparret, om den stumme tegneserietegner, der ringer ind til en videotelefon, hvor den kvindelige tolk, skal ringe op til en telefonsexlinje og tolke med tegnsprog. Deraf filmens plakat med et af de få håndtegn, som alle ved, hvad betyder.

Se The Little Death NU i : Empire, Dagmar, Grand og Palads.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Guldk(n)ysten - går i for høje sko desværre