The Ides of March - Oh-my-gosling så der valg!

Ditte & Louise – ny megasjov DR-serie (what!)

-1

Genre: komedieserie

Vi kører se dansk på stream on tydeligvis. Ditte & Louise er en komedieserie, der lige er startet på DR, skrevet af Ditte Hansen og Louise Mieritz med sig selv i hovedrollerne. Jeg har lige set første afsnit og vil bare have mere! Det føles uendeligt old school og ærgerligt at skulle vente en uge på næste afsnit? Unlike.

Nå, Ditte og Louise er mine nye bedste venner. De er skuespillere. Eller de vil gerne være det. Så de går til castings, og det er dér, de mødes første gang til en casting på en Susanne Bier-film. De er begge ret sløje og akavede foran kameraet og meget befippede over at spille overfor lækre og kendte Anders W. Berthelsen. Karaktererne hedder i øvrigt deres egne navne ligesom i Klovn, som denne serie klart er inspireret af. Og det spiller bare. Om Berthelsen er ligeså ‘I am actor’ -sleeeze i virkeligheden, kan denne blogger ikke tale med om, men ham her gør det godt.

Nu er det kvindernes tur til at udstille sig selv som forfængelige, patetisk liderlige og bare MEGA-sjove. Jeg glæder mig så vildt til næste afsnit.

Er du den slutty eller den sure?

Kvinde kig i spejlet, er du den varmblodige, vilde og frisky femme fatale med rød (udsmattet) læbestift? Eller er du den Nørgaard-stribede, semi-sure (radikale), cafe latte-drikkende nordiske no-makeup-skønhed, med den rigtige smag? For der er kun to slags. I hvert fald i Ditte og Louise. Så enkelt og så godt!

Ditte har rødblondt hår, ja rød læbestift og lyver sig selv yngre til castingen. “36! Er du ikke 43?” …Louise derimod siger tingene som de er. Hvorfor sminke på sandheden? Når ens svenske, handyr af en eks-mand med ravsmykke (i kender dem godt, dem i lædersnor) lige er flyttet sammen med Anastasia på 27, som er vegetar. Ditte er gift med en blød keramiker-mand, som hun har to børn med, og som hellere vil kramme end smide hende op på køkkenbordet. “Det har jeg ikke tid til”, siger hun til hans kram. LOL.

Louise mader sin lille baby (jojo), mens hun drikker rødvin. Hun har hele tiden et glas på sig. Og når handyret, som er reporter i Syrien (tænk Rasmus Tantholdt) – “Louise der er borgerkrig”, træder frem på skærmen i nyhederne, smider hun babymos efter tv’et. Og griner med babyen. Jeg ved ikke, om man skulle have set det, men det er sjoovt.

To minusser giver en mega lol-kat af en serie

Ditte og Louise tager S-toget tilbage fra casting (Louise beholder solbrillerne på) og falder i snak som to meget uenige venner i nød. Ingen af dem får nok rollen. Louise siger til Ditte, at hun ligner en klovn, fordi hendes røde læbestift er helt udsmattet ud i siderne. Hvad har hun mon lavet efter castingen? Da Louise tager solbrillerne af, hænger hendes mascara ned i striber som en klovns optegnede teatralske øjne. Yes det er tykt, men det virker.

Ditte forsøger få Louise med til Jylland for at optræde overfor tykke, øldrikkende jyder. “Nej det skal jeg i hvert fald ikke”, siger Louise. Meeeen lægger denne serie ikke op til en Thelma & Louise? Det tror jeg nok, den gør. Titelen også ikå.

Ikke et ord mere. Der sker alt muligt lol, og Nikolaj Kopernikus (yay) og Troels Lyby (ja ok yay også) kommer også. Det hele lover SÅ godt.

Se med på DR, 8 afsnit

2. afsnit vises fredag d. 12. juni kl. 21:25.

Eller stream det, når du vil. Eller ikke når du vil, men når du kan zzzz. Indsæt trolde emojien gerne efterfulgt af revolveren.

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

The Ides of March - Oh-my-gosling så der valg!