The Jinx - dokumentarserien til dig, der ikke ser dokumentarer

Trainwreck – det sagde han også i går

71f67488b0857639cee631943a3fc6fa_XL

Genre: Komedie

Bedømmelse:

A trainwreck bruges populært om noget eller nogen, der er katastrofalt på afveje. Det er også en stærk type pot, der dulmer angst. Hvis du altid har levet det ubekymrede single-player-liv og en dag vågner op og er forelsket, vil dine håndflader muligvis føles en kende koldklamme. Det sker for journalisten Amy i komedien Trainwreck og kræver en joint eller tre.

Komikeren Amy Schumer spiller selv hovedrollen Amy og har skrevet manuskriptet til, og her på stream on er vi ovenud begejstrede. Judd Apatow, manden bag Bridesmaids, har instrueret.

Amy arbejder på det tacky livsstilsmagasin S’nuff, går i usandsynligt korte nederdele og knalder med dem, hun vil, når hun vil, dvs. ofte. Heriblandt Steven, en følsom hulk af en crosfit-fyr, som hun også går i biografen med. Det gør hun nemlig ikke med de andre, fortæller hun ham. Steven er en supergriner bifigur, der tegner Amys rolle op i starten. Han er dum som et vaskebræt og formår udelukkende at tale om træning, kost og #healthylifestyle, da hun beder ham tale frækt i sengen.

Den selvelskende singlekusse

Amy derimod er kvik, hurtig i replikken og lever et liv som en konge af en singlepik i 30’erne. Hun drikker igennem, ryger fede, lader som om hun falder i søvn efter en fyr er gået ned på hende, uden det har været hans tur. Og hun bryder sig ikke om at ligge i ske, når fyrene vil det. Ok, den mandlige stereotyp af en player har fået fuld skrue i Amys karakter. Men på trods af den skarpe optegning er hun plausibel, sjov og meget identificerbar. Hun er pretty much Amy Shumer, for ikke at sige en masse kvinder, jeg kender (ahem). Det er så lækkert endelig at se denne kvindetype på film, som ikke er single, sørgelig og selvhadende à la Bridget Jones, men som elsker sig selv, sex, pot og mænd, når de er interessante at høre på.

Til et redaktionsmøde pitcher én af Amys mandlige kolleger en historie om en sportslæge (Bill Hader), der behandler basketballstjernen LeBron James. How cool is that?

Amy bedyrer, at hun synes, sportsfolk er dumme, og folk der interesserer sig for sport er endnu dummere. Derfor får hun historien af hendes teflonbabe af en chef, forrygende spillet af Tilda Swinton. På sportslægen Erins kontor går Amy i gang med at fake sin sportsviden ved at opliste fantasifulde navne over ikke-eksisterende teams. I ved, en amerikansk by sat sammen med et eller andet mere eller mindre farligt dyr i flertal. Erin afslører hende på stedet. Hun tilstår alt, og han er solgt. Hader spiller genialt.

Den bløde mand, der ikke er et skvat

Amy forsøger holde Erin på afstand. Han er ikke som de andre. Hun mærker angstens sved drive, for hun ved, hun er nødt til at skifte spor.

Erin er nemlig en sød fyr. Ikke sød som hulken, men intelligent og sjov og nørdet – han opererer til ‘Uptown Girl’ af Billy Joel (!) Og så har de fandens god sex.

Han skælder hende også ud, da hun midt under hans takketale for en fin doktorpris går ud af rummet, da hendes chef ringer. Hun får lige skoddet jointen efter samtalen med chefen, da han stormer ud til hende.

Så Amy står til rettergang og skal forklare. Og Erins reaktion er en klapsalve værd.

Årets bedste komedie går tiiil

– Trainwreck er en fandens fed film. Den er pissesjov. Historien er enkel, men på ingen måde flad eller ligegyldig. Ok, hun falder for en læge. Hun skal fikses, vi er med. Men hva’ fanen, læger forelsker sig jo også..host host. Ligemeget, jeg er vild med den!

Hvis du ikke kender Amy Schumer, så er det nu, du skal hoppe med på vognen. Hun er en gudsbenådet og elskelig komiker, og jeg glæder mig allerede til hendes næste film. Med Trainwreck har Schumer fastgjort sig selv på All-Star-himlen blandt tidens største komikere.

Min kloge lærer på Kort & Dokumentarfilmskolen sagde, at når en anmelder skrev, at en film var vigtig, så var det ikke godt. Højst sandsynlig en kedelig, klog film. stream on mener, at film skal røre én, underholde og gerne få én til at tænke lidt. Trainwreck gør det hele OG er vigtig, fordi den bringer ny suppe på bollerne i dens repræsentation af kvinder og mænd – hvilket igen kan åbne op for mere interessante film og kvinde- og manderoller.

Se Trainwreck nu i Empire, Dagmar, Falconér Bio mfl.

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

The Jinx - dokumentarserien til dig, der ikke ser dokumentarer